#1 Een gesprek tussen werkvoorbereiding en marketing


Ian: Werkvoorbereider
Emily: Marketing en communicatie

Ian, kun je meer vertellen over jouw functie binnen VIB?
Ik werk al enige tijd voor dit familiebedrijf. Mijn werk bestaat onder andere uit het maken van tekeningen voor de door ons uit te voeren projecten, de inkoop van materialen en het inhuren van materieel. Daarnaast stuur ik voor een groot deel de medewerkers in de fabriek en de buitendienst aan. De kosten van de projecten moeten bewaakt worden en het maken van de planningen behoort ook tot mijn takenpakket. Waarom ik bij VIB Isolatietechniek werk? Alle dagen zijn anders. Er zit ontzettend veel afwisseling in mijn functie, maar voornamelijk het inspringen bij uitdagingen en het reageren op steeds veranderende situaties maken mijn werk ontzettend leuk. Mijn functie brengt een bepaalde vrijheid met zich mee en ook het zoeken van een passende oplossing voor steeds veranderende situaties spreekt mij erg aan. Emily, waarom wilde jij bij VIB werken na je afstuderen?

Tijdens mijn afstuderen heb ik een onderzoek uitgevoerd naar personeelsretentie en het behoud en de overdracht van kennis binnen de buitendienst van VIB. In deze organisatie kun je jezelf zijn en wordt er oprechte interesse in de persoon achter de werknemer getoond. Gesprekken en samenwerking met collega’s hebben mij inzicht gegeven in de open en gemoedelijke sfeer binnen VIB. Ideeën worden serieus genomen en er zijn mogelijkheden om te groeien waarbij initiatief nemen belangrijk is. Zou je iets meer kunnen vertellen over jouw werkzaamheden?

Voordat we met een nieuw project starten, zorg ik ervoor dat alles daaromheen is geregeld. Ik bereid het werk voor, zodat de werknemers binnen ons bedrijf zich niet met randzaken bezig hoeven te houden en de monteurs (op locatie) zonder problemen met hun werkzaamheden kunnen starten. Vaak komt het voor dat door onvoorziene omstandigheden wijzigingen nodig zijn. Ervoor zorgen dat klanten en werknemers hier weinig van merken is een grote uitdaging, maar maakt mijn werk ontzettend leuk. Wat zijn de plannen op het gebied van Marketing?

Op het gebied van Marketing hebben we ontzettend veel plannen! Er staat op dit moment van alles te gebeuren, maar een goede uitwerking heeft tijd nodig. We zijn bijvoorbeeld bezig om de website te vernieuwen en we maken een bedrijfsfilm. Misschien heb je dit al eens gelezen op één van onze socialmediakanalen? Waar ben jij het meest trots op?

Het meest trots ben ik als een project naar tevredenheid van de klant is afgerond, maar ook dat ik deel uit mag maken van het VIB-team. Ik probeer altijd klaar te staan voor mijn collega’s en probeer altijd een positieve instelling te hebben. Ieder project is anders, daarom hebben alle projecten voor mij iets interessants. Als je mij specifiek vraagt naar een mooi project, dan denk ik in eerste instantie aan de projecten die wij voor The Kraft Heinz company, DL Coldstore BV en Agristo BV hebben mogen doen. Hoe zorg jij ervoor dat je je werkzaamheden bij VIB goed uit kunt voeren?

Volgens mij is het van belang om jezelf te blijven ontwikkelen en in contact te zijn met collega’s. Hiermee bedoel ik niet alleen zakelijk contact, maar ook persoonlijk contact over privézaken. Ik denk dat dit niet alleen zorgt voor plezier in het werk, maar ook voor een goede samenwerking wat uiteindelijk bijdraagt aan het verwezenlijken van de bedrijfsdoelstellingen en persoonlijke groei!