#4 Een gesprek tussen boekhouding/personeelszaken en buitendienst


Patricia: Boekhoudkundig medewerker/personeelszaken
Romano: Junior isolatiemonteur

Hé Patricia, leuk om eens met jou in gesprek te gaan over VIB Isolatietechniek. Sinds wanneer ben jij in dienst?

Sinds 2003 ben ik in dienst bij VIB waar ik verantwoordelijk ben voor de (financiële) administratie/boekhouding en personeelszaken. Waar je dan aan moet denken? Dat is een goede vraag. Je kunt onder andere denken aan crediteurenadministratie, budgetteren, voorbereiden van de jaarrekeningen, het opstellen van contracten, maar ik zorg er ook voor dat de salarissen juist en op tijd worden uitbetaald. Hoe bevalt het werk jou, jij bent nog niet zo heel lang in dienst.

Daar heb je gelijk in, sinds 2019 ben ik in de buitendienst begonnen. Dat bevalt mij heel goed. Voordat ik aan dit werk begon heb ik enige tijd de opleiding bedrijfskunde gevolgd, maar ik wilde liever direct geld gaan verdienen. Tot nu toe ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt en bevalt het goed om verantwoordelijkheid te dragen voor mijn werk. Waarom kies jij voor VIB  dit werk zou je toch ook ergens anders kunnen uitvoeren?

Dat is natuurlijk waar. Binnen VIB proberen we altijd zo effectief mogelijk te werken en te blijven verbeteren. De werkzaamheden zijn afwisselend, maar door de constante optimalisering blijft het werk uitdagend. Enige tijd geleden heb ik bijvoorbeeld het verlof en de verzuimprocedures geüpdatet en werkbaar gemaakt in ons CRM-systeem. In dit systeem moet alles zo makkelijk mogelijk worden ingericht. Te allen tijde moet ik ervoor zorgen dat de (personeels-)administratie klopt, dit blijft altijd een uitdaging. Niet alleen voor de werkzaamheden werk ik bij VIB. We zijn een niet al te groot team waardoor de lijnen kort zijn en ik nog steeds kansen krijg om te leren en te groeien. Hoe kijk jij hier tegenaan?

Er zijn verschillende redenen waarom ik graag voor VIB werk. In de tussentijd heb ik veel geleerd en heb ik mij redelijk snel kunnen ontwikkelen. Door hard en netjes te werken draag ik denk ik bij aan het succes van de organisatie. De werksfeer vind ik goed en onze collega’s zijn leuk en we kunnen met elkaar lachen. Natuurlijk heb je altijd je voorkeuren maar dat neemt niet weg dat iedereen vriendelijk is. Mijn collega’s zijn van allerlei leeftijdscategorieën. Zo werk ik samen met collega’s van mijn eigen leeftijd, maar kan ik ook veel leren van collega’s die al langer werkzaam zijn bij VIB. Die afwisseling vind ik leuk. Hoe ervaar jij de cultuur binnen ons bedrijf?

Ik las laatst het gesprek tussen Francis en Wouter, waar werd gezegd dat binnen de bouw en VIB we een directe cultuur hanteren. Daar kan ik mij volledig bij aansluiten, het is fijn dat iedereen direct is maar het goed met je voor heeft. Om goed in het team en bij de organisatie te passen denk ik dat het belangrijk is om zelfstandig maar sociaal te zijn. Daarnaast denk ik dat je moet kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden en verantwoordelijkheid moet kunnen dragen. Wat is hier jouw ervaring mee?

De variatie in de werkzaamheden en de projecten die we voltooien op verschillende locaties zijn interessant. We werken hard, daar moet je niet vies van zijn. De ene keer voeren we onderhouds- of renovatiewerkzaamheden uit en de andere keer bouwen we iets heel nieuws. Op iedere plek krijg je een inkijk in de organisatie dat vind ik een leuk bijkomend voordeel. Ik ben in ieder geval nog niet uitgeleerd en er zijn nog genoeg bouwprojecten waar ik graag een keer naartoe wil.