#5 Een gesprek tussen verkoop en werkvoorbereiding


Nick: Verkoper
Alef: Werkvoorbereider

Nick! Geregeld werken wij samen, zou je mij iets willen vertellen over de uitvoering van jouw functie?

Sinds mijn aanstelling bij VIB heb ik verschillende functies bekleed. Veel kennis heb ik opgedaan in de praktijk. Dit helpt mij iedere keer weer bij het uitvoeren van mijn huidige functie. In de praktijk zorgt dit er ook voor dat ik deze kennis in de organisatie kan delen en op verschillende afdelingen kan bijspringen als dat nodig is. Ik denk dat dit naast de taken in mijn functie bijdraagt aan het succes van onze organisatie. Hoe zou jij VIB Isolatietechniek omschrijven?

VIB Isolatietechniek is een familiebedrijf met een platte structuur en diversiteit aan werkzaamheden. Bij dit bedrijf kun je medebepalend zijn aan het succes van de organisatie. Naar mijn ervaring is dat veel meer dan bij bedrijven waar ik eerder heb gewerkt. De diversiteit aan taken en projecten maakt het werk leuk. De projecten zijn nooit hetzelfde en vormen steeds een nieuwe uitdaging. Daarbij staat het leveren van maatwerk met hoge kwaliteit en een goede samenwerking met de klant centraal. We zijn een flexibele, betrouwbare partner met een hoog kwaliteitsniveau. Niet geheel onbelangrijk is dat er een goede sfeer in de organisatie aanwezig is. Wat kan jij vertellen over VIB Isolatietechniek?

Bij jouw verhaal sluit ik mij volledig aan. Er is in onze organisatie veel mogelijkheid en ruimte voor ontwikkeling. Dat blijkt alleen al uit de verschillende functies die ik heb bekleed. Iedereen heeft hart voor de zaak en probeert altijd het beste uit zichzelf te halen. In mijn functie is het een uitdaging om elke dag alles op rolletjes te laten lopen. VIB Isolatietechniek is een flexibele partner die meedenkt in het belang van onze klanten. In de bouw ben je, zoals je weet, afhankelijk van ontzettend veel factoren. Er zijn altijd wel onvoorziene omstandigheden, waardoor aanpassingen nodig zijn. Hier moeten wij als bedrijf natuurlijk op inspelen. Ik denk daarom dat je redelijk stressbestendig en flexibel moet zijn om bij ons bedrijf te werken. Wat vind jij een uitdaging in jouw werk?

Volgens mij zijn er meerdere uitdagingen aanwezig. Een van de grootste uitdagingen is dat meerdere partijen tevreden gehouden moeten worden. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel, maar tussentijds zijn er vaak meerdere belangen. Processen efficiënt laten verlopen is ook een uitdaging, volgens mij is het belangrijk om altijd te kijken of er verbetering mogelijk is. Uiteindelijk heeft iedereen daar profijt van. We willen te alle tijden onze kwaliteit en service behouden en waar mogelijk zelfs verbeteren. In de korte tijd dat ik werkzaam ben bij VIB, heb ik de functie eigen kunnen maken en mijn plek in de organisatie helemaal gevonden. Waar ben jij het meest trots op?

Trots ben ik op veel dingen, wat er het meest uitspringt is de saamhorigheid en de drive van alle collega’s om er echt voor te gaan. Mooie projecten? Nou eigenlijk vind ik bijna alle projecten die we hebben afgerond mooi. Als ik nu moet kiezen dan ga ik voor de hygiënesluizen bij Aviko B.V. en de koel- en vriescellen bij Talamini B.V. We hebben een groot aanbod in producten, waarin de samenstellingen variabel zijn. In principe kunnen we alles maken dat in ons vakgebied aanwezig is, niks is te gek!