#7 Een gesprek tussen projectleiding en buitendienst


Floris: Junior isolatiemonteur
Harold: Projectleider/verkoper

Hé Floris, vertel eens hoe vind jij het bij VIB?

Je valt meteen met de deur in huis. Daar kan ik vrij gemakkelijk antwoord op geven. In september 2020 ben ik begonnen als junior isolatiemonteur. Ik zorg er iedere dag voor dat ik mijn werk goed en netjes uitvoer. Tot nu toe vind ik het altijd gezellig, in de organisatie heerst een goede sfeer en ik heb heel veel geleerd. Eigenlijk kan ik iedereen aanraden om bij VIB te solliciteren! Zou je mij meer willen vertellen over jouw werk?

Ja natuurlijk, wij zien elkaar regelmatig op de bouwplaats. Al enige tijd ben ik projectleider. In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van meerdere projecten. Gedurende deze projecten stuur ik het projectteam aan. Dit team zorgt voor een goedlopende planning en maakt de bouwtekeningen. Ik moet ervoor zorgen dat alles volgens deze planning verloopt en we de klant in alle facetten op een juiste manier begeleiden. Naast de bewaking van de planning neem ik ook een stukje van de verkoop van projecten voor mijn rekening. Wat vind jij tot nu toe de mooiste projecten waar je aan hebt mogen werken?

Bij veel verschillende bedrijven in Nederland heb ik met het team werkzaamheden uitgevoerd. Zowel nieuwbouw, aanbouw als renovatie van een pand. De afgelopen periode heb ik verschillende bedrijven, in verschillende sectoren, van binnen gezien. Zo ben ik bijvoorbeeld bij bedrijven geweest waarvan ik niet wist dat zij bekende producten verwerken. Er zijn meerdere mooie projecten waar ik aan mee heb gewerkt. Moeilijk om één project te noemen, dit komt doordat de werkzaamheden uiteenlopen en we steeds op verschillende locaties projecten voltooien. Ongeveer één maand geleden hebben we een plafond vervangen in een vrieshuis in Schagen. Dit was een uitdagende klus. De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel geleerd. Voor ieder vraagstuk een passende oplossing verzinnen, daar zit volgens mij de meeste uitdaging. Welke uitdagingen heb jij in jouw werk?

Mijn uitdaging in het werk is de veelzijdigheid van werkzaamheden die de functie met zich meebrengt. De ene dag ben ik als verkoper aan het rekenen voor een project. Op andere momenten ben ik als projectleider op de bouw aanwezig om projecten aan te sturen. Er is zowel contact met de opdrachtgever als met de montageploeg. Zoals je begrijpt moet je constant schakelen, omdat op ieder gebied andere uitdagingen zijn. Waar ben je het meest trots op Floris?

In de afgelopen paar maanden heb ik ontzettend veel geleerd en verandering doorgemaakt. Ik werk altijd hard en probeer alles aan te pakken. Afgelopen maand heb ik mijn hoogwerker en heftruckcertificaat gehaald. Eigenlijk had ik niet gedacht dat het werk zo leuk zou zijn en dat ik in de afgelopen periode zoveel geleerd zou kunnen hebben. Ik blijf hier nog wel een tijdje! Waarom kies jij nog steeds voor VIB?

Leuk om te horen hoe jij over VIB en de werkzaamheden denkt. Naar mijn mening hangt er binnen VIB een goede gezonde werksfeer en mentaliteit. De lijnen zijn kort en we hebben een leuk, fris en divers team. Volgens mij is het belangrijkste dat iemand meedenkend, gemotiveerd en flexibel is. Zeker van je zaak zijn is natuurlijk ook essentieel, maar dat is in ieder bedrijf van belang. Persoonlijk vind ik ook dat je een beetje humor moet hebben om je werk leuk te maken én houden.