Bedrijfspand bouwen, wat moet je weten?


Gaat jouw bedrijf uitbreiden door middel van extra productielijn(en), nieuwe producten of voldoet de huidige indeling niet meer? Er zijn wel honderd verschillende redenen om een nieuw bedrijfspand, bedrijfshal of een uitbreiding aan een bestaande bedrijfshal te bouwen. Jouw huidige bedrijfspand voldoet niet meer waardoor er een verandering nodig is. Maar wat nu?

Eisen en wensen bedrijfspand

Allereerst is het belangrijk om de wensen en eisen voor een nieuw bedrijfspand helder te krijgen. Waar moet jouw bedrijfsruimte aan voldoen om optimaal gebruik te maken van het pand en ervoor te zorgen dat jouw bedrijf en de mensen de juiste werkomgeving hebben? Er zijn een hoop onderdelen waar jij bij nieuwbouw, uitbreiding of renovatie van een bedrijfspand rekening mee moet houden.

VIB Isolatietechniek kan zowel adviseren als zorgen dat de producten worden gemaakt, geleverd en gemonteerd worden. Denk hierbij onder andere aan:
o brandveiligheid en geluidsreductie
o duurzaamheid
o hygiëne- en voedselveiligheidseisen
o indeling ideaal bedrijfspand
o eventuele toekomstige veranderingen

Brandveiligheid en geluid reducerend bedrijfspand

De veiligheid van medewerkers is van groot belang, daarnaast kan een brand of geluid grote schade aanrichten. Om brandveiligheid en geluidsreductie te waarborgen zijn er veel verschillende mogelijkheden met de bouw van sandwichpanelen.

Duurzaam bedrijfspand

Een duurzaam bedrijfspand is in deze tijd niet meer weg te denken. Het verduurzamen van of een duurzaam bedrijfspand bouwen heeft ook veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de Energie-Investeringsaftrek en de Investeringssubsidie duurzame Energie (ISDE). Wist je dat per 1 januari 2023 ieder kantoorgebouw minimaal een energielabel C moet hebben en je deze anders niet meer als kantoor mag gebruiken?

Hygiëne- en voedselveiligheid bedrijfspand

In het geval van productiebedrijven waarbij levensmiddelen zoals etenswaren of medicijnen worden geproduceerd waarbij strikte (voedsel)veiligheidseisen moeten worden gevolgd. VIB Isolatietechniek heeft onder andere jarenlange ervaring met het bouwen van cleanrooms en heeft een eigen modulair wand- en plafondsysteem ontwikkeld. Hygiënisch bouwen is hierbij onder andere van groot belang.

Indeling ideaal bedrijfspand

Niet alleen de uitstraling en de eerdergenoemde onderwerpen zijn van cruciaal belang bij de bouw van een bedrijfspand. Denk bijvoorbeeld ook aan een goede invulling van:
– de opstelling van onderlinge processen
– de aanvoer van personen- en goederenverkeer
– de afvalstromen
– de loopafstanden
– de mogelijkheid voor eventuele toekomstige veranderingen

Bedrijfspand laten bouwen met behulp van VIB Isolatietechniek

Wensen verschillen per persoon en bedrijf, daarnaast hebben verschillende branches specifieke (voedselveiligheid)eisen. VIB Isolatietechniek levert daarom in verschillende sectoren complete projecten op maat. Heeft jouw bedrijf bijvoorbeeld koel- en vriescellen, klimaatkamers, high- en low-care productieruimtes of een geconditioneerde ruimte nodig? Wij zorgen voor ervoor dat jouw nieuwe bedrijfspand wordt gebouwd en voldoet aan alle eisen!

Heb je (nog) geen architect of aannemer aangenomen? Ook hierin kunnen wij faciliteren. VIB Isolatietechniek zorgt voor complete projecten op maat en kan door middel van (turnkey) voor volledige projectmanagement zorgdragen. Bekijk ook onze voltooide projecten om een indruk te krijgen van een deel van onze bouwprojecten.

VIB Isolatietechniek zorgt voor maatwerk in productie, levering en montage van:

– Geïsoleerde buitengevels en binnenwanden
– Foodsafe en brandwerende sandwichpanelen
– Geïsoleerde raam- en deursystemen
– Koelcellen, vriescellen en –tunnels
– Cleanrooms, geïsoleerde plenums en luchtkanalen
– Alle benodigde accessoires om een bedrijfspand af te maken

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor (nieuw)bouw, verbouw of renovatie van jouw bedrijfspand? Neem direct vrijblijvend contact met ons op!