De voordelen van goede isolatiesystemen


Goede klimaatbeheersing
Met de huidige regels en wetten in bijvoorbeeld de voedingsmiddelensector, is het belang van een goede klimaatbeheersing minstens zo belangrijk als het wassen van je handen.  Met het plaatsen van goede isolatiesystemen, is het mogelijk het binnenklimaat van je ruimte te beheersen. Wanneer de temperatuurverschillen tussen de verschillende ruimtes erg groot zijn, wil je deze koude of juist warme lucht, goed behouden.

Minder energiekosten
Door het nemen van goede isolatiemaatregelen,  is er ook minder energie nodig om de ruimte op temperatuur te houden. In ruimtes waar het warm moet zijn wordt de warmte beter vastgehouden. Sandwichpanelen, met hun hoge isolatiewaarden zijn hier uitermate voor geschikt.  Ruimtes die koel moeten blijven, bijvoorbeeld vriesruimtes, blijven met speciale vriesdraaideuren koud. Koude produceren en isoleren is een stuk duurder dan warmte.  Een goed isolatiesysteem kan daarom zorgen voor een flinke kostenbesparing op de energierekening!

Uiteraard draag je door een goede isolatie ook je steentje bij aan het milieu. Het verbruik van fossiele brandstoffen en de daarbij horende CO2 uitstoot wordt verminderd.  Goede isolatie is dan ook een duurzame oplossing.

Perfecte afwerking
Naast het hebben en plaatsen van goede isolatiesystemen, is ook de afwerking er van erg belangrijk. Niet alleen omdat dit er netjes en mooi uit ziet, maar ook omdat een goede afwerking het isolatiesysteem ondersteunt;  waardoor je het maximale profijt uit het systeem zal halen.
Bij VIB-isolatie hebben we vele verschillende mogelijke uitvoeringen.  Afwerkingen van vlak, tot gegolfd of bijvoorbeeld een combinatie van deze uitvoeringen.
Ook voor de afwerking geldt dat deze aan hygiënevoorschriften moet voldoen, met name in de foodsector is dit van groot belang.

Heb je vragen over onze isolatiesystemen? Neem dan gerust contact met ons op!