Een zuivere werkomgeving met de VIB-Clean®


In verschillende industrieën zoals bijvoorbeeld: de biotechnologie, de ruimtevaart, voedingsindustrie of bij de fabricage van halfgeleiders of geneesmiddelen, is een zeer zuivere werkomgeving erg belangrijk. Het realiseren van een Cleanroom is hiervoor de perfecte oplossing. Dat kan met VIB clean®!

Cleanroom
In bovenstaande industrieën (maar ook in andere industrieën), is het van belang om stof, vezels en micro-organismen in de werkomgeving zo veel mogelijk af te vangen. In de voedingsindustrie kan een “cleane” werkomgeving er bijvoorbeeld voor zorgen dat de houdbaarheidsdatum van verschillende (bereide en verse) producten flink verlengt wordt! De laatste tijd is er ook een steeds strengere controle vanuit de overheid op kwaliteit, en worden er meer eisen gesteld aan de omgeving tijdens de productie van deze voedingsmiddelen.

Een Cleanroom zorgt er voor dat je aan deze strenge eisen kan voldoen. De lucht die de Cleanroom binnenkomt wordt gefilterd, waardoor vervuiling wordt uitgesloten. Daarnaast is de luchtdruk tevens hoger, waardoor vuile lucht niet naar binnen kan. Hierdoor is het klimaat binnen deze ruimte erg schoon; clean.

VIB Clean®wandsysteem
Ook bij VIB Isolatietechniek merken we dat er steeds hogere eisen worden gesteld aan een werkomgeving. Er is vanuit de markt meer behoefte naar een schone en veilige omgeving voor verschillende productieprocessen. Wij denken hier graag in mee en hebben daarom het VIB Clean®wandsysteem ontwikkeld.

 

Onze Clean mogelijkheden
Er zijn tal van mogelijkheden voor – en binnen – een Cleanroom, om deze werkruimte zo vuil-waterdicht te maken. Uiteraard is het het mooiste, wanneer de afwerking geheel in eigen stijl is en tevens zo ingericht is, dat deze optimaal gereinigd kan worden. Ook zal men waarschijnlijk ook met speciale Cleanroom kleding en attributen de ruimte betreden. VIB specialiseert zich niet in deze kleding, maar wel in de mogelijkheden voor de:

  • wand;
  • vloer;
  • het plafond;
  • en de deuren

Hoe de ruimte wordt ingericht, is uiteraard afhankelijk van je wensen en behoeften. Een wandsysteem wordt bijvoorbeeld voorzien van beglazing en deuren, op de plek waar je dit graag wenst. Korte doorlooptijd op locatie vinden wij hierbij erg belangrijk!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op!