Flexibele ruimte indeling met isolatiepanelen


Laten we bij het begin beginnen: isolatiepanelen, ook wel sandwich panelen genoemd, bestaan uit twee platen met daartussenin een isolatielaag. Deze isolatielaag kan bestaan uit purschuim of brandwerende steenwol. Isolatiepanelen hebben daardoor een multifunctionele werking: door het eenvoudig en flexibel kunnen neerzetten van de panelen kunnen verschillende ruimtes worden gecreëerd in grote ruimtes. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn om gehuurde kantoorpanden op te delen.

Maar dit is niet het enige voordeel dat isolatiepanelen met zich meebrengen. Het voordeel van isolatiepanelen is dat ze

  • geluidswerend kunnen zijn;
  • brandwerend kunnen zijn;
  • isolerend kunnen zijn.

Geluidsdicht
Als u ervoor kiest om door middel van isolatiepanelen één grote ruimte op te delen in verschillende kleinere ruimtes zorgt dit er ook voor dat deze panelen het geluid uit de omgeving weerhouden. Zo kunnen bijvoorbeeld machines worden ingebouwd met panelen en kan rustig vergaderd worden in de ruimte naast de machines met behulp van geperforeerde isolatiepanelen.

Besparen op brandverzekering
De tweede functionaliteit is dat isolatiepanelen tot wel 240 minuten brandwerend zijn. Door het zetten van isolatiepanelen in uw bedrijfspand wordt de schade bij een brand beperkt en betekent dit ook dat er kan worden bespaard op een brandverzekering. Met deze reden kiezen steeds meer bedrijven er voor om alle wanden en plafonds brandwerend te laten uitvoeren met steenwol panelen.

Leveren op maat
De naam zegt het al: isolatiepanelen zijn isolerend en dit betekent dat het warmte, maar ook kou en vocht tegenhoudt of behoudt. Heeft u speciale wensen betreffende de isolatiepanelen? In onze fabriek kunnen we alles op maat maken. Wij kunnen dus aan de meeste wensen wat betreft isolatiepanelen voldoen.

Een voorbeeldproject is de Van Gendthallen in Amsterdam. VIB Isolatietechniek plaatste panelen voor de deelverhuur waardoor in 2012 de hallen in hergebruik genomen konden worden door verschillende bedrijven.

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in onze isolatiepanelen? Neem dan contact met ons op, wij adviseren graag over de mogelijkheden!