Een kijkje in de keuken van VIB-isolatietechniek en haar projecten!


Als je op onze website rondkijkt, dan zie je dat we bij VIB isolatietechniek veel verschillende projecten (met succes) uitgevoerd hebben. Projecten in uiteenlopende sectoren en met uiteenlopende werkzaamheden. We geven je graag een kort overzicht van onze projecten en werkzaamheden!

Een blik in de sectoren van VIB-isolatietechniek
Zoals boven al aangegeven, werken wij bij VIB-isolatietechniek in verschillende sectoren. Maakt dat ons werk lastig? Nee, juist niet! Het is ontzettend leuk om steeds weer in nieuwe sectoren, bedrijven en hun omgeving te komen. Daarnaast ook erg leerzaam, want elke sector heeft weer zijn eigen regels, in veel gevallen vanuit de wetgeving. Het houdt ons in ieder geval altijd erg scherp!

In de foodsector is een zeer zuivere werkomgeving bijvoorbeeld uiterst belangrijk, niet alleen voor de houdbaarheid van producten, maar ook omdat er strenge regels zijn vanuit de Nederlandse wetgeving.

In onze AGF (aardappels, groente en fruit) sector, hebben we bijvoorbeeld ook te maken met de noodzaak tot sterk gekoelde ruimtes. Niet omdat de mensen het te warm hebben tijdens het werken, maar omdat bijvoorbeeld producten, zoals tuinlelies en fruit, anders kapot gaan of minder goed groeien.

In onze zoetwaren en bakkerijen sector, is het plaatsen van goed geïsoleerde vries- en rijscellen juist weer erg belangrijk. We willen immers allemaal een vers en geen droog broodje wanneer we o.a. bij Bakker Bart een lekker broodje bestellen!

In onze zuivelsector, is de zonering van hi care – low care juist weer erg belangrijk. Dit om besmetting van de producten met voedselvreemde materialen en micro-organismen te voorkomen. Hier plaatsten wij diverse sluizen. Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld babyvoeding uiterst zorgvuldig geproduceerd moet worden, baby’s zijn een kwetsbare groep.

Een hele andere sector dan voedingsmiddelen is het medische sector, maar juist in de medische sector is het uiterst belangrijk dat producten niet in aanraking komen met micro-organismen of stoffen. Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld infuus- of bloedzakken zeer steriel moeten zijn. Bij VIB hebben we daarom een speciale Cleanroom ontwikkeld, zodat we ook deze doelgroep (en andere) kunnen bedienen.

Naast deze sectoren, hebben we ook prachtige projecten mogen doen voor andere uiteenlopende sectoren. Zo vind je ons bijvoorbeeld in de scheepvaartindustrie, waar we koel- en vriescellen plaatsten in schepen. Dit deden we met name zodat mensen tijdens hun luxe cruise niet ziek zouden worden van het eten!

Elk project is bijzonder met zijn eigen speciale wensen
Bij elk project zijn er speciale wensen, geen één project is hetzelfde en wij denken daar altijd graag in mee. Zo hebben we bijvoorbeeld een bijzonder project gehad met Talamini ijs. De eigenaren kozen voor bordeaux rode pendeldeuren en volledig vlakke isolatiepanelen, compleet in de huisstijl van Talamini en ontzettend fraai!

Ook brandveiligheid van- en op de werkvloer staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat onze ruimtes brandveilig zijn en dat er aan de brandveiligheid van de werknemers is gedacht. Je kunt hierover meer lezen in een eerdere blog.

Een materiaalsoort waar we veelvuldig gebruik van maken is RVS. Bijna alles wat we maken kunnen we ook (als de wens er is) met RVS maken. RVS is erg duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Hiermee helpen we bedrijven kosten op de lange termijn te besparen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje in onze keuken te krijgen, wij vonden het in ieder geval erg leuk om jullie over onze bijzondere en leuke projecten te vertellen!

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog of over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op!