Hygiënisch bouwen


Hygiëne wat houdt dat precies in?
Hygiëne is een verzamelnaam voor alle verrichtingen die ervoor zorgen dat je zo min mogelijk in aanraking komt met bacteriën, virussen en schimmels. Deze micro-organismen worden ook wel ziekteverwekkers genoemd en zorgen ervoor dat iemand ziek wordt. Hygiëne kan worden verdeeld in meerdere categorieën, maar goede hygiëne zorgt ervoor dat mensen en dieren gezond blijven. De datum 28 mei is zelfs uitgeroepen tot ‘Dag van persoonlijke hygiëne’!

De meeste micro-organismen zijn onschuldig, maar er bestaat een kans dat er ziekteverwekkers tussen zitten. Vanuit het maatschappelijk oogpunt is hygiëne een belangrijk onderwerp. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het coronavirus en de gevolgen. VIB Isolatietechniek wil bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen en voorbereiden op de toekomst. Onze producten helpen uw bedrijf met een schone werkomgeving.

Hygiënisch bouwen door VIB Isolatietechniek
VIB is gespecialiseerd in het leveren en monteren van foodsafe bouwsystemen. Hygiëne, onderhoudsvrij en duurzaam zijn hierbij de kernwaarden. Virussen en bacteriën moeten op afstand worden gehouden, denk bijvoorbeeld alleen al aan de bereiding en opslag van etenswaren of medicijnen. Een voedselveiligheidsplan dat is gebaseerd op de HACCP richtlijnen is verplicht, waarbij geen enkel risico kan worden genomen. Veel producenten van levensmiddelen zoals slachterijen, visverwerkingsbedrijven en bekende multinationals, kiezen voor onze foodsafe producten.

Door onze jarenlange ervaring met het bouwen van onder andere cleanrooms, hebben wij zelfs een eigen modulair wand- en plafondsysteem ontwikkeld. Het is van belang om zeer veel zorg te besteden aan de bouw en afwerking van een cleanroom om stof en micro-organismen af te kunnen vangen.

Alle producten zijn leverbaar met een foodsafe coating of rvs-uitvoering. Rvs biedt naast een mooie uitstraling ook toekomstgericht grote voordelen. Lees hier meer over rvs. De kans op roestvorming is vrijwel nihil, waardoor ook bij intensief gebruik de voedselveiligheid gegarandeerd is.

Controle
Onderhoud en renovatie van onder andere bestaande wanden, plafonds en deuren behoren ook tot onze diensten. Wij voeren periodiek preventieve onderhoudsinspecties conform de geldende voedselveiligheidsrichtlijnen uit. Tijdens deze keuringen komen mogelijke knelpunten aan het licht die tijdig aangepakt kunnen worden. Enerzijds zorgt dit voor een veilige werkomgeving (ARBO) en anderzijds voorkomt dit productkwaliteitsverlies en problemen tijdens een audit.

Meer weten over hygiëne en veiligheid voor uw op maat gemaakte ruimte? Neem contact op met onze gespecialiseerde adviseurs!