Luchtkanalen, een schone en gezonde ventilatie


Gezond eten, meer bewegen, stoppen met roken of minderen met vlees. Wij Nederlanders zijn steeds meer bezig met onze gezondheid. Ook de overheid stimuleert ons om bewuster te worden van onze gezondheid, en daar hoort een schoner milieu ook bij. Een schone en gezonde lucht is daarom steeds belangrijker, en die kunt u bevorderen met onze luchtkanaalsystemen!

Waar vind je luchtkanalen?
Luchtkanalen vind je voornamelijk in gebouwen waarin een gezonde luchtcirculatie erg belangrijk is. Door de hoge hygiëne worden deze luchtkanalen veel toegepast in ziekenhuizen en verpleegtehuizen, laboratoria, cleanrooms, sportcentra en kantoorgebouwen.  Allemaal ruimtes waarin een mechanisch ventilatiesysteem van belang is, verse en geventileerde lucht bevordert immers de gezondheid!

Traditionele luchtkanalen versus VIB-luchtkanalen
Er zijn uiteraard veel verschillende soorten luchtkanalen. Eén ding hebben ze gemeen: ze moeten voldoen aan de wettelijke regels en richtlijnen. Traditionele, stalen luchtkanalen zijn de meest voorkomende luchtkanalen, deze zie je ook in woningen terug. In grotere gebouwen kunnen stalen luchtkanalen erg kostbaar zijn.

VIB-isolatietechniek maakt gebruik van sandwichpanelen als luchtkanalen (en plenums). Dit heeft een (groot) aantal voordelen ten opzichte van traditionele stalen luchtkanalen:

  • ze hebben een zeer hoge isolatiewaarde;
  • ze zijn erg hygiënisch;
  • monteren is eenvoudiger;
  • het systeem is goedkoper’
  • het systeem is stabieler.

Met name de hoge isolatiewaarde zorgt er voor dat het systeem tevens energiezuinig is. Hierdoor sla je eigenlijk twee vliegen in één klap!

Inspectie en onderhoud van de luchtkanalen
Is er een luchtkanaalsysteem geïnstalleerd, dan zal deze regelmatig geïnspecteerd moeten worden. Daarnaast is het onderhouden van de luchtkanalen belangrijk voor een lange levensduur.

Ons luchtkanaalsysteem werken we daarom af met luchtdichte luiken en/of toegangsdeuren. Deze luiken zijn 2-zijdig te openen met een knevelsluiting. Door deze luiken (of deuren) heb je op een zeer eenvoudige wijze toegang tot de kanalen en kan er een effectieve inspectie plaatsvinden. Dit maakt het onderhoud een stuk makkelijker (en dus goedkoper!).

Meer informatie over onze luchtkanalen?
VIB-isolatietechniek heeft jarenlange ervaring met het leveren en monteren van luchtkanalen. Wij geven u graag een deskundig advies met betrekking tot uw luchtkanaalsysteem, passend bij uw wensen en behoeften.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!