Agristo te Tilburg


Voorstelling
Aardappels worden bij Agristo te Tilburg verwerkt tot allerlei soorten eindproducten, te denken aan aardappelfrieten, -kroketten en –puree. Het hoofdkantoor is gevestigd in Harelbeke (België). Naast de productievestiging in Tilburg zijn er nog twee productiefaciliteiten in België actief. De aardappels worden naar wens voor de klant, verwerkt en diepgevroren aangeleverd. De organisatie verwerkt 41.430 vrachtwagens met aardappelen per jaar, dat 800.000 ton eindproducten oplevert. De aardappelproducent levert haar producten wereldwijd, op maat aan diverse klanten.

Projectverloop
Medio 2008 ontvingen wij de eerste grote order van Agristo voor de uitbreiding van een nieuwe productiehal te Tilburg. Hierna hebben wij jaarlijks diverse nieuwbouw projecten uitgevoerd en onderhoud verricht aan bestaande productieruimten.

Klimatisering
Om het klimaat in de productieruimtes beter te kunnen regelen heeft Agristo geïnvesteerd in een compleet nieuwe installatie in combinatie met VIB inblaaswanden en -plafonds. De inblaaswanden en -plafonds zijn uitgevoerd met onze sandwichpanelen, waarbij het isolerende vermogen en de noodzakelijk grote overspanningen essentieel zijn. Dit heeft gezorgd voor een permanent circulatie van lucht. Dit project besloeg ongeveer 1500 m² sandwichpanelen. Om zicht te houden op de productielijnen vanuit de bestaande ramen zijn er extra rvs kaders (roestvast staal) in de inblaaswanden gemonteerd. Het project hebben wij in fasen gerealiseerd waarbij het grootste gedeelte tijdens de productiestop in de zomervakantie is uitgevoerd.

Bij recentere projecten begin 2020, zijn er grote delen van het plafond vervangen. De plafonds bestaan uit vlakke sandwichpanelen, die voorzien zijn van een foodsafe coating. Deze foodsafe coating die over de panelen is aangebracht zorgt ervoor dat onder deze toepassing voedingsmiddelen mogen worden verwerkt en geproduceerd. Wij bieden verschillende mogelijkheden in sandwichpanelen, waarbij we onze panelen op maat leveren. In 2020 is tijdens de bouwprojecten bij Agristo alleen gebruik gemaakt van panelen met een kern van PIR-schuimisolatie.

Renovatie en interne verbouwing
Naast het plaatsen van de inblaaswanden en –plafonds is er aan bestaande bouw renovatie verricht. Te denken aan het monteren van plafonds en verscheidene wanden, om productieruimten af te schermen waardoor er productie- en voedselveilig geproduceerd kan worden. Tijdens dit project is ook hier gebruik gemaakt van sandwichpanelen, waarbij de wanden zijn afgewerkt met rvs.

Voor aankomend jaar staan er in samenwerking met Agristo nieuwe projecten op de planning!