Cérélia te Sliedrecht


Voorstelling
Cérélia is een internationale leider in verse deegproducten en verkoopt deze in 50 landen. De organisatie heeft meer dan 1.600 werknemers en beheert het volledige productieproces. Ingrediënten worden voorafgaand aan het proces zorgvuldig gemeten, waar na verwerking, de producten worden verpakt. In tien fabrieken over de wereld worden variaties van taartdeeg, pizzadeeg, pannenkoeken, zoete broodjes en koekjes geproduceerd.

Projectverloop
Nieuwbouw, dat was het eerste project in 2002 bij Cérélia. Vanaf dat moment is er een steeds terugkerende samenwerking. In de afgelopen 19 jaar hebben wij grote, kleinere en onderhoudsprojecten uitgevoerd. Hierbij moet worden gedacht aan alle productsegmenten die door ons worden aangeboden, namelijk; isolatiepanelen, deuren, ramen en niet te vergeten belangrijke benodigde accessoires. Net als in de afgelopen jaren zijn er dit jaar ook verscheidene projecten verwezenlijkt.

Hygiënesluis
Een van de hygiënesluizen voldeed niet meer aan de wensen. Wij kregen de opdracht om de ruimte te vergroten en de indeling aan te passen. Dit betreft net als alle andere projecten, maatwerk. In overleg en op advies van een van de verkopers, hebben onze vakkundige opgeleide monteurs een dragende wand verplaatst. Op deze manier is er geen sprake van onnodig verbruik van materialen. De bestaande wand is opnieuw bekleed met hygiënische wandbekleding die in dit geval bestaat uit gladde kunststofplaten. Deze platen hebben een mooie uitstraling en zijn makkelijk schoon te houden. Om het geheel af te maken zijn de gang en het plafond verlengd en is alles volgens de VIB normen afgewerkt.

Nieuwe aanbouw
Aan de hand van de wensen van de klant, heeft VIB een uitbreiding aan het bestaande pand gebouwd. Bij de nieuwbouw van 2002 is in de staalconstructie al rekening gehouden met deze (toen nog) toekomstige uitbreiding op het dak.

Deze uitbreiding is voorzien van nieuwe gevelpanelen. De binnenwanden zijn volledig voorzien van rvs (roestvast staal). In deze nieuwe aanbouw zijn aluminium gevelramen en één op maat gemaakte geïsoleerde deur gemonteerd. Aluminium gevelramen zorgen voor een goede isolatiewaarde en juiste afwatering. De sandwichpanelen zijn bij dit project voorzien van een rvs uitvoering. De plafondpanelen die zijn gebruikt, hebben een lengte van vijf meter. Voor de wanden zijn er zelfs panelen van acht meter gebruikt! Deze panelen reiken van de verdiepingsvloer tot aan het dak. In totaal is er 100 vierkante meter bedrijfspand toegevoegd.

Om ervoor te zorgen dat panelen niet beschadigen, bijvoorbeeld door het gebruik van pompwagens of karren, zijn er RVS stootranden aangebracht. In dit geval zijn aanrijdbeveiligingen gevuld met beton. Ons assortiment biedt verschillende mogelijkheden in aanrijdbeveiligingen en accessoires.

Herindeling
Om de verhoogde productieaantallen te kunnen verpakken zijn wanden verplaatst en zijn bestaande kantoren in het gebouw gedemonteerd en op een nieuwe plek opgebouwd. Wij verspillen zo min mogelijk producten en zijn ons bewust van een duurzame manier van werken. Bij deze herindeling zijn verschillende deuren geplaatst. Een bijvoorbeeld hiervan is een bedrijfsdraaideur met aan beide zijden een rvs ruitenmotief. Eén bestaande schuifdeur is gedemonteerd en de ontstane opening is gedicht met nieuw toegeleverde panelen. Dit is door onze monteurs afgewerkt met zetwerk. Voor Cérélia heeft deze herindeling de productie ca. 100 m² vrij vloeroppervlak opgeleverd.

Onze collega’s hebben door het jaar heen verschillende aanpassingen, reparaties en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Een nieuwe samenwerking met Cérélia staat alweer op de planning, hierover later meer!