COOP Distributiecentrum Deventer


Herindeling distributiecentrum COOP Distributiecentrum in Deventer
Vanuit COOP Distributiecentrum in Deventer krijgen de huidige 263 winkels van COOP hun verse waar. COOP heeft zo’n honderd leveranciers. De meeste uit eigen land, maar er komen ook mandarijnen uit Marokko en bananen uit Ecuador met de vrachtwagen naar Deventer. Deze verse producten gaan met de boot naar Rotterdam, om vervolgens met de vrachtwagen verder vervoerd te worden naar Deventer. De supermarktketen groeit snel met steeds meer winkels en supermarkten. De oranje vrachtwagens van COOP rijden af en aan. Door deze groei worden alle vierkante meters in de gekoelde distributiehallen opgeslokt en dreigde er een opslag tekort te ontstaan. Door creatief denken, schuiven met wanden, kantoor- en sociale ruimtes, is er toch nog extra interne gekoelde opslagruimte beschikbaar gekomen.

Tussen stellingen vol met verse producten zijn bestaande koelcelwanden met de meeste voorzichtigheid verplaatst en bouwkundige wanden vervangen door koelcelwanden. Standaard deuren zijn vervangen door geïsoleerde deuren, waardoor de kou niet verloren gaat.

De korte planning en doorlopende distributiewerkzaamheden van COOP zorgde voor de nodige extra inzet en inventiviteit op de werkvloer.

  • 280 m² demontage en her montage van bestaande koelcelwanden
  • 425 m² geïsoleerde koelcel- en kantoorwanden
  • 2  koeldraaideuren
  • 2  bedrijfsdraaideuren
  • 6  st. RVS wandramen