Crown van Gelder te Velsen-Noord


Voorstelling
Crown Van Gelder maakt al meer dan 120 jaar speciaal papier voor grafische en industriële toepassingen, Kwaliteitspapier voor verpakkingen, labels en High Speed Inkjet. De houtvrije on-gecoate en enkel gecoate papieren leveren dagelijks topprestaties bij klanten wereldwijd. Zij richten zich op het aangaan van nauwe samenwerking met klanten en eindgebruikers en het creëren van toegevoegde waarde. Het papier van Crown Van Gelder bestaat enkel uit cellulose afkomstig van gecertificeerde bossen, alleen hierdoor zijn zij ervan verzekerd dat zij nog heel lang papier kunnen maken: nu maar ook in de toekomst.

Projectverloop
Voor het verbeteren van de luchtbehandeling op de productieafdeling heeft Kerssens Luchtbehandeling uit Akersloot nieuwe luchtkanalen en een luchtbehandelingskast geïnstalleerd.

Voor het aanzuigen van de buitenlucht en/of afvoeren van de verontreinigde lucht was men op zoek naar een geïsoleerde aansluiting tussen de LBK en het rooster in de buitengevel. Kerssens Luchtbehandeling had onze nagenoeg overeenkomende werkzaamheden op het project Zaans Medisch Centrum te Zaandam in 2016 al gezien, en deed zodoende voor Crown van Gelder ook een beroep op ons om de dubbele geïsoleerde plenums, boven elkaar, tussen de LBK en buitengevel te realiseren.

VIB Isolatietechniek heeft het volgende bij Crown van Gelder te Velsen-Noord gerealiseerd

  • 65 m² geïsoleerde plenum bodems, wanden en plafonds, dik 80 mm
  • 2 geïsoleerde inspectiedeuren