European Patent Office Rijswijk


Voorstelling
Het European Patent Office, EPO, is de grootste internationale instelling in Nederland. Het is na de Europese Commissie de grootste organisatie van Europa. Het EPO heeft in Rijswijk ongeveer 2.700 medewerkers. De instelling levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. Met de bouw van het nieuwe pand investeert het EPO de komende jaren 205 miljoen euro in de Plaspoelpolder te Rijswijk, een aanzienlijk bedrag voor een bouwproject in Nederland.
Het is dus niet zomaar dat minister-president Rutte samen met de president van het EPO, de heer Benoît Battistelli, op 25 juni 2014 de 1e steen voor de nieuwbouw heeft gelegd. Begin 2015 is gestart met de bouw van het hoofdgebouw. Het EPO neemt het hoofdgebouw medio eind 2017 in gebruik.

Projectverloop
Het gerenommeerde bedrijf Vink systemen, waarmee wij al een jarenlange een prettige samenwerking hebben, contracteerde ons om op de 14e verdieping over de volledige lengte van de imposante nieuwbouw een langwerpig plenum van 150,5 mtr. x verdiepingshoogte te realiseren, met daarin grote aanzuig- en afblaastrechters, aangesloten op 3 grote binnen plenums.

Vanaf deze binnen plenums verzorgd Vink systemen de aftakkingen naar de LBK’s en de luchtkanalen. De gefaseerde strakke planning, het verticaal transport en de moeilijkheidsgraad van bouwen zorgde voor de nodige kopzorgen en extra engineering. Dankzij de eerder genoemde prettige samenwerking en nodige inzet hebben wij dit project eind oktober 2017 opgeleverd.

VIB Isolatietechniek heeft het volgende voor European Patent gerealiseerd:

  • 1.975 m² geïsoleerde plenum bodems, wanden en plafonds, dik 40 mm
  • 6 stuks geïsoleerde inspectiedeuren