Fuijfilm te Tilburg


Projectverloop
FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. in Tilburg is een van de grootste productievestigingen van Fujifilm buiten Japan. Het bedrijf is opgericht in 1982 en er werken ongeveer 900 mensen op 63 Hectare.
Fujifilm Tilburg produceert naast offsetplaten ook fotopapier en beschikt over een eigen Research and Development team. Fujifilm Tilburg maakt offsetplaten voor de grafische industrie sinds 1991. Drukkerijen gebruiken deze platen om bijvoorbeeld kranten, tijdschriften en verpakkingsmaterialen te drukken (offset drukken).
De nieuwe Fuji Film fabriek in Tilburg met de derde productielijn voor offsetplaten (PS 10 genaamd) is feestelijk geopend door onze koning Willem-Alexander samen met Shigetaka Komori, de hoogste baas van Fuji.

De opening van de nieuwe productielijn maakt dat in Tilburg in potentie de grootste offsetplaten fabriek ter wereld staat.

VIB Isolatietechniek heeft verschillende onderdelen bij Fuij Film te Tilburg gerealiseerd, zoals;

  • Het plaatsen van brandwerende isolatiewanden en plafonds, zodat er brand compartimentering van alle trappenhuizen in het gehele gebouw ontstaat.
  • Het plaatsen van brandwerende isolatie wanden.
  • Het plaatsen van wanden en plafonds ter plaatse van alle coatter rooms. Dit zijn kamers waar de offsetplaten worden gecoat. Tevens zijn deze kamers voorzien ramen, gefabriceerd door VIB Isolatietechniek, zodat het productie proces van alle kanten bekeken kan worden.
  • Het plaatsen van alle bedrijfsdraaideuren en rolpoorten ter plaatse van de fabriek. Deze deuren zijn door VIB Isolatietechniek zelf gefabriceerd.
  • Het helemaal lichtdicht maken van de productieruimte PS 10 met behulp van isolatiewanden en plafonds.