Hooghuis Lyceum te Oss


Projectverloop
VIB Isolatietechniek heeft op locatie Zuid van het Hooghuis Lyceum de volgende onderdelen geleverd en gemonteerd;

Bedrijfsdraaideuren inclusief venster
RVS ramen
Pendeldeuren
Foodsafe wandpanelen
Veilige VIB RVS raamsystemen

VIB Isolatietechniek heeft tijdens dit project een groot aantal RVS ramen ingezet, zodat er een goed zicht ontstaat in de bakkerij. Ramen hebben wel consequenties voor het productieproces. Wanneer er een ruit breekt, zullen de glassplinters in het productieproces verdwijnen.

Om dit probleem te voorkomen heeft VIB Isolatietechniek alle ramen voorzien van veiligheidsfolie. Bij glasbreuk zullen de ramen niet versplinteren, maar door de veiligheidsfolie bij elkaar worden gehouden. Hierdoor is het eenvoudiger om een gebroken ruit te vervangen en het productieproces loopt nu geen gevaar meer.

De raamsystemen zijn vervaardigd uit roest vast staal welke zorg draagt aan een optimale foodsafe omgeving.

VIB deuren inclusief ramen
VIB isolatietechniek heeft, in samenspraak met de opdrachtgever, er voor gekozen om bedrijfsdraaideuren inclusief venster te leveren, zodat het zicht naar andere ruimtes optimaal blijft.

De ramen van deze deuren zijn tevens voorzien van glasbeveiliging, zodat bij glasbreuk de ruit intact blijft. Ook deze raamkaders zijn vervaardigd uit roest vast staal.

De deurbladen zijn voorzien van RVS kozijnen, RVS beslag en RVS scharnieren. Deze roest vast stalen deuronderdelen dragen bij aan een hoogwaardige afwerking en hebben tevens een fraaie uitstraling. Het deurblad zelf is voorzien van een foodsafe coating in de gewenste kleur.

VIB pendeldeuren
In het algemeen wordt er vaak gekozen voor donker blauwe pendeldeurbladen. Onze opdrachtgever heeft dit maal gekozen voor een grijze kleur. VIB isolatietechniek heeft ook de mogelijkheid andere kleuren te leveren. U kunt uw wensen altijd kenbaar maken. VIB Isolatietechniek zal er alles aan doen uw wens om te zetten in onze producten.

De geleverde grijze pendeldeuren zijn gemonteerd op een roest vast stalen kozijn met scharnieren, welke automatisch terugdraaien naar een “nul” stand. Pendeldeuren kunnen ook met schanieren geleverd worden, welke tevens beschikken over een 90° graden stand. Dit betekend dat het deurblad open kan blijven staan, wanneer de deuren geopend worden.

Automatische bediening op pendeldeuren is tevens een optie. De pendeldeuren worden dan aan beide kanten voorzien van een trekkoord en een drukknoppenkast.