Kraft Heinz te Elst


Het Amerikaanse bedrijf Heinz heeft in Elst fors geïnvesteerd in een nieuwe productielijn voor ketchup. Jaarlijks worden hier meer dan 650 miljoen flessen ketchup geproduceerd, welke wereldwijd aan 72 landen worden uitgeleverd.

Door de aanhoudende groei is er een nieuwe, vierde productielijn gebouwd voor ketchup. De huidige productielijnen produceren 500 flessen ketchup per minuut, de allernieuwste productielijn zal 600 flessen per minuut gaan produceren. Dat zijn 288.000 flessen ketchup per dienst!

Om de nieuwe productielijn logistiek goed aan te laten sluiten op de bestaande productie is een bestaande productiehal gedeeltelijk gesloopt en uitgebreid met een nieuwe hal met 2 verdiepingen.

Uitvoeringstechnisch zeker geen gemakkelijke klus. Volgens de Hi-care regels van Heinz zijn de grote productie hallen opgedeeld met onze foodsafe wand- en plafondsystemen, ramen en deuren.

  • 650 m² foodsafe wanden en plafonds
  • 150 m² brandwerende wanden
  • 16  bedrijfsdraaideuren
  • 15  st. wandramen

Bent u benieuwd naar meer info over Heinz, maar zeker ook naar hoe onze producten in werkelijkheid gebruikt worden? De Gelderlander schrijft hier een mooi stuk over met een bijpassende bedrijfsfilm. Neem snel een kijkje en ontdek onze ‘Heinz rode’ deuren.