Renolit te Enkhuizen


Renolit maakt speciale producten voor de medische en farmaceutische sector. Deze organisatie ondersteunt en draagt bij aan het herstel van patiënten en faciliteert medisch onderzoek. De medische en farmaceutische tak van de organisatie maakt onder andere folies en slangen die worden gebruikt om verpakkingen voor infusie-, transfusie- en dialysevloeistoffen te fabriceren.

Projectverloop
Vele jaren is Renolit een speciale klant van VIB Isolatietechniek. Dit bedrijf levert meerdere speciale producten waar mensenlevens mee gered worden. VIB Isolatietechniek vindt mens en milieu belangrijk, een bijdrage leveren aan de verbetering van de productiefaciliteit van deze speciale producten, past goed bij onze kijk op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

VIB Isolatietechniek heeft bijgedragen aan de realisatie van een nieuwe POF-ruimte. Door de toevoeging van deze ruimte worden de grondstoffen die nodig zijn voor het productieproces overzichtelijker opgeslagen en via buizensystemen doorgestuurd naar de juiste productieruimtes en cleanrooms.

In de nieuwe ruimte wordt voornamelijk gewerkt met producten die verpakt zijn. Een hoog afwerkingsniveau van deze ruimte is voorgeschreven. Het is dan ook een vereiste om zeer veel zorg te besteden aan de bouwkundige afwerking van deze ruimte. De door ons geproduceerde en gemonteerde wanden, plafonds, ramen en deuren hebben daarom een speciale afwerking gekregen, waardoor de ruimte voldoet aan de eisen van onze klant. Indien in de toekomst deze ruimte een andere gebruikersfunctie moet worden toegekend, kan dit zonder veel omzettingen gerealiseerd worden.

De volgende onderdelen hebben wij bij dit prachtige bedrijf mogen leveren en monteren:
o 1.150 m2 geïsoleerde VIB-Clean® wand- en plafondsysteem
o 3 stuks wandelementen met geïntegreerde luchtkanalen
o 6 stuks bedrijfsdraaideuren 1-vleugelig uitvoering clean
o 2 stuks bedrijfsdraaideuren 2-vleugelige uitvoering clean
o 1 koelschuifdeur uitvoering clean
o 4 stuks wandramen uitvoering clean flush (naadloze aansluiting tussen wandpanelen en ruit)