Talamini te Twello


Voorstelling
IJs van Talamini staat voor ambachtelijk, uitstekende kwaliteit en vol van smaak.
Vanuit de productieruimtes in Twello worden de eigen ijssalons in Deventer en Zwolle en zelfstandige ijssalons door heel het land van ambachtelijk Italiaans ijs voorzien.

Projectverloop
Talamini en VIB leerden elkaar medio 2008 voor het eerst kennen. Zoals op onze website vermeld zijn er destijds diverse uitbreidingen aan de bestaande bedrijfsruimten doorgevoerd.

In mei 2018 sloeg het noodlot toe en werd het bedrijfspand van Talamini te Twello door een verwoestende brand in de as gelegd. Het heeft de directie en medewerkers van Talamini bloed, zweet en tranen gekost om het bedrijf in die bizarre tijd draaiende te houden. Zij mogen dan ook vol trots terug kijken op deze geweldige prestatie! Wij zijn verheugd dat wij hierin een bijdrage mochten en konden leveren.

In het voortraject zijn de detailleringen en extra voorkeuren van de opdrachtgever uitgebreid binnen het bouwteam besproken. Mede hierdoor is de uitvoeringsfase vlot verlopen en het project binnen de gestelde planning gerealiseerd. Talamini is uitermate tevreden met haar nieuwe pand en is op de nieuwe productielijnen alweer volop haar ambachtelijk Talamini ijs aan het produceren.

De wanden en plafonds zijn opgebouwd met vlakke foodsafe sandwichpanelen.
De vries- en koeldeuren zijn voorzien van RVS zonmotief deurbladen en zijn gemonteerd op rvs-kozijnen met randverwarming. Om het verlies van kou te minimaliseren is achter een veelvuldig te gebruiken vrieshefschuifdeur een extra vriesbestendige dubbele PVC pendeldeur toegepast.

Voor de opslagmagazijnen is gekozen voor twee stuks grote bedrijfsschuifdeuren. Om het pand bij calamiteiten veilig en snel te kunnen verlaten zijn twee VIB bedrijfsdraaideuren uitgevoerd met SKG antipaniekbeslag.

  • 500 m² sandwichpanelen t.b.v. vriescel wanden en plafonds, 120 mm.
  • 4 stuks vrieshefschuifdeuren, 1 stuk vriesdraaideur, RVS zonmotief
  • 450 m² sandwichpanelen t.b.v. koelcel en productie wanden en plafonds, 80 mm.
  • 1 stuks koeldraaideur, RVS zonmotief
  • 200 m² sandwichpanelen t.b.v. voorzetwanden buitengevel, 40 mm.
  • 4 stuks pendeldeuren 1-VL, 3 stuks pendeldeuren 2-VL, waarvan 1 stuks in vrieskwaliteit
  • 3 stuks RVS wandramen incl. polycarbonaat beglazing
  • 2 stuks bedrijfsdraaideuren 1-VL, RVS zonmotief, 1 stuks bedrijfsdraaideur 2-VL
  • 2 stuks bedrijfsdraaideuren 1-VL, SKG antipaniekbeslag
  • 1 stuks snelroldeur, 2 stuks bedrijfsschuifdeuren