Sandwichpanelen: isolatie, brandwerend en geluidsreductie!


Een sandwich is een dubbele boterham van brood met één of meerdere soorten beleg er tussen. De sandwich komt oorspronkelijk uit de Engelse keuken en tegenwoordig zijn er ook al veel verschillende variaties op de “oorspronkelijke” sandwich.  Wat heeft dit met sandwichpanelen te maken? Dat leggen we je graag uit!

Een sandwichpaneel: niks anders dan een dubbele boterham met beleg?
Een sandwichpaneel kun je eigenlijk vergelijken met de “sandwich” die we kennen om op te eten. Een paneel bestaat uit twee metalen platen, die samen een tussenlaag, het isolatiemateriaal, sandwichen.

Goede isolatie van woningen, gebouwen en ruimtes
Sandwichpanelen worden gebruikt om ruimtes, woningen of gebouwen te isoleren. Door de hoge isolatiewaarde zijn deze panelen uitermate geschikt voor ruimten waarin het koel of juist warm moet blijven. Goede isolatie leidt tot minder CO2 uitstoot, is daardoor energiebesparend. Het zorgt er voor dat in de koude winter, warmte in gebouwen en woningen beter “binnen” blijft. Wist je dat +-30% van warmte verloren kan gaan via het dak of bijvoorbeeld de muren? Dit kan dus enorm schelen in de energierekening!
In de zomer zorgt het er juist weer voor dat je ruimte koeler blijft, waardoor de airco niet nodig is (of wat tandjes lager kan).

Buitengevels, binnenwanden en plafonds en vloeren.
Sandwichpanelen kunnen geplaatst worden in buitengevels, binnenwanden, plafonds en vloeren. Net als bij de “bekende” sandwich, zijn deze panelen ook in vele uitvoeringen en afwerkingen te realiseren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het aanzicht van je woning, gebouw of ruimte erg onder te lijden heeft.
Daarnaast zijn sandwichpanelen bij VIB Isolatietechniek leverbaar in een groot aantal kleuren, diktes en uitvoeringen!

Brandwerend of geluid reducerend, veiligheid voor alles!
Veiligheid van je gezin of werknemers is enorm belangrijk. Daarnaast kan een kleine brand kan binnen een mum van tijd uitgroeien tot een groot uitslaande brand en een daarmee een hoop verwoesten.  Zeker in gebouwen met kostbare machines kan de schade oplopen tot in de miljoenen bij een brand.
Speciaal hiervoor zijn er de zogeheten steenwol sandwichpanelen. Het isolatiemateriaal tussen de 2 platen bestaan dan uit steenwol, met een brandwerendheid tot wel 240 minuten!

Werknemers mogen niet blootgesteld worden aan veel of hard geluid. Dit is opgenomen in de ARBO-wetgeving en als werkgever is het uiteraard erg belangrijk om deze regels (en dus plichten) serieus te nemen en na te leven.
Speciaal voor deze organisaties zijn er perfo sandwichpanelen. Deze vangen het geluid op en absorberen het, perfecte geluidsreductie!

Werk je met bepaalde machines die veel geluid maken? Dan is een omkasting met perfo-sandwichpanelen ook een optie om zo het geluid te reduceren!

Interesse in één van onze sandwichpanelen?
Heb je na het lezen van deze blog interesse in één (of meerdere) van onze sandwichpanelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en leveren uiteraard ook op maat!