Vijf redenen waarom je voor sandwichpanelen kiest!


Wat is een sandwichpaneel?

Sandwichpanelen worden ook wel isolatiepanelen genoemd en bestaan uit twee stalen of aluminium platen met daartussen een laag isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal kan zowel PIR, steenwol of een combinatie van beide zijn. In feite kan het paneel worden gezien als een sandwich, twee boterhammen gestapeld met daartussen een gekozen vulling. Afhankelijk van de functie en de eisen van de bouw geven onze adviseurs advies over de juiste dikte, vulling en kleur die past bij jouw project!

De voordelen van sandwichpanelen?

1. Een mooie uitstraling, verschillende ontwerpkeuzes

Alleen een functioneel pand of inrichting is in deze tijd niet meer voldoende. Waar een ruimte ook voor wordt gebruikt, het design is van groot belang. Een mooie uitstraling voor de (werk)omgeving draagt bij aan het gevoel, energie maar ook de mate van rust van een persoon. Heb je ook wel eens gedacht aan het belang van ramen? Daglicht heeft onder andere positieve invloed op het humeur.

2. Snelle bouw

De panelen bestaan uit één geheel, de bouw van bijvoorbeeld een gevel met bakstenen, moet stuk voor stuk worden opgebouwd om uiteindelijk één geheel te worden. Daarnaast moet het isolatiemateriaal afzonderlijk worden aangebracht. Tijd, geld en het risico op fouten is daarbij veel groter.

3. Hoge isolatiewaarde

De panelen zorgen zowel bij warme als koude temperaturen voor een goede isolatie. Dit geldt evengoed voor warme als koude ruimtes. Isolatie van een pand of bijvoorbeeld koelcel is van groot belang. Denk hierbij ook eens aan koudebrugvrij en dampdichte isolatieverbindingen. Goede isolatie zorgt namelijk voor de juiste regulering van temperatuur maar ook voor besparing op energiekosten!

4. Water- en luchtdicht

Goede isolatie valt of staat met de juiste montage en afwerking. Dak-, wand- en vloerpanelen moeten op elkaar worden aangesloten om een ruimte volledig af te sluiten en daardoor water- en luchtdicht te maken. Doordat de panelen uit één geheel bestaan is er veel minder risico op zogenoemde ‘lekken’ in het isolatiemateriaal. Voor een perfecte afwerking zijn wij de juiste partner.

5. Brandvertragend en geluidsreductie

Schade aan een pand en machines verstoort naast alle ongemakken ook de continuïteit van een organisatie. Schade kan onder andere worden beperkt door het aanbrengen van brandscheidingen. Sandwichpanelen met een kern van steenwol zorgt voor extra hoge brandwerendheid, maar liefst tot 240 minuten! De moderne sandwichpanelen zijn tegenwoordig sowieso brandvertragend. Perfo-sandwichpanelen, worden aan één zijde geperforeerd waardoor geluid wordt opgevangen en geabsorbeerd. Dit zorgt voor geluidsreductie.

Hoe sandwichpanelen te gebruiken

Nieuwbouw, verbouw, renovatie daar kunnen de panelen onder andere voor worden gebruikt, maar nu weet je nog niet precies hoe de panelen toegepast worden. Een sandwichpaneel wordt onder andere aangebracht om de gevel van een gebouw te bekleden of in te delen. Bij een gevel worden de panelen tegen (een stalen) constructie geplaatst. De panelen zijn ook een goede uitkomst voor voedselbedrijven, omdat de sandwichpanelen kunnen worden voorzien van een foodsafe coating. Bij het monteren van een dak worden kunnen deze panelen, zowel op een houten als een metalen draagstructuur worden geplaatst. Bij de bevestiging is er zowel een mogelijkheid waardoor de schroeven onzichtbaar zijn (blinde montage) of zichtbaar zijn.

Scheidingswanden met sandwichpanelen

Heb je een scheidingswand nodig in jouw (voedsel)productiebedrijf, kantoorgebouw of gaat jouw bedrijf uitbreiden en heb je daardoor een andere indeling nodig. Sandwichpanelen bieden hiervoor de perfecte uitkomst. Het aanbrengen van een stalen of houten constructie bij scheidingswanden is overbodig.

Koel- en vriescellen bouwen met sandwichpanelen

Met de bouw van grote en kleine koel- en vriescellen is VIB Isolatietechniek groot geworden, ook deze worden tegenwoordig opgebouwd met sandwichpanelen. Denk hierbij aan ruimtes waar duizenden toetjes worden opgeslagen of de welbekende snacks voor de frituur worden ingevroren. Net zo belangrijk zijn de kleinere koel- en vriescellen die bij de bakker of slager op de hoek zijn gebouwd. VIB Isolatietechniek zorgt en ziet overal de mogelijkheid om een perfecte omgeving te creëren!