Onze werkwijze

VIB isolatietechniek is een grote onderneming op het gebied van industriële isolatiewerken. Een van de belangrijke drijfveren is onze flexibiliteit, zowel naar relaties als naar eigen organisatie en medewerkers. Alleen op deze manier is het mogelijk om de wensen van de klanten zo goed mogelijk uit te voeren.

In de afgelopen 45 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan. Deze ervaring in combinatie met onze uitstekende kennis en kernwaarden hebben ervoor gezorgd dat wij zijn uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in deze gespecialiseerde markt. Binnen VIB Isolatietechniek vinden wij het belangrijk om te fungeren als partner en zorgen voor advies op maat. Dit op maat gemaakte advies komt tot stand door een uitvoerig gesprek op locatie. Een gesprek op locatie helpt bij het vormen van een helder beeld en het bespreken van de mogelijkheden. In samenspraak kunnen deze ideeën worden verwezenlijkt.

Bestek
Om projecten zo inzichtelijk mogelijk te maken en te voldoen aan de Nederlandse en Europese wetten en regelgeving stelt VIB Isolatietechniek een zogenoemd bestek op. Bestek is een document waarin alle (technische) informatie van een project wordt beschreven. Dit document wordt gebruikt voor duidelijkheid en wordt opgesteld aan de hand van Standaardbestek Utiliteitsbouw, waardoor het document voor alle bedrijven in de bouwnijverheid herkenbaar is. Voorschriften, voorwaarden bepalingen over onder andere tekeningen worden hierin weergegeven. Bepalingen ten aanzien van arbeidsomstandigheden en bouwplaats voorzieningen komen aan bod. Het document vormt de basis van de overeenkomst.

VCA certificering
Veilig werken heeft bij ons een zeer hoge prioriteit. VIB Isolatietechniek is als eerste koelhuisbouwer sinds 1999 VCA*** gecertificeerd. Wij zorgen ervoor dat onze werkwijze en risico’s op bouwprojecten omschreven wordt, met als hoofddoel ongevallen te voorkomen. Voor aanvang van grote of risicovolle projecten maken wij een VGM-plan (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). In dit plan staat omschreven welke voorzorgsmaatregelen VIB Isolatietechniek neemt om risico’s te beperken. Uiteraard hebben alle projectleiders, werkvoorbereiders, verkopers, voormannen en de directie het Veilig voor operationeel leidinggevende VCA-certificaat. De isolatiemonteurs zijn in het bezit van Basisveiligheid VCA-certificaat. VIB Isolatietechniek is in het bezit van het VCA** certificaat volgens de richtlijn 2017.6.0.

Wij zorgen voor professioneel isolatiewerk. Dit is niet alleen een kwestie van kennis en kunde, maar ook van inzet en betrokkenheid van onze medewerkers. Stuk voor stuk zijn zij vaklieden die iedere dag bewijzen in staat te zijn om topprestaties te leveren. Dit is voornamelijk te merken aan de hoge kwaliteit en snelheid waarmee projecten worden aangepakt en gerealiseerd.

Erkend leerbedrijf
Als erkend leerbedrijf zijn wij gecertificeerd om stages en leerbanen te verzorgen voor het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Naar ons idee is leren in de praktijk een belangrijk aspect om een loopbaan te starten en te kunnen ontwikkelen. VIB Isolatietechniek helpt studenten die de arbeidsmarkt gaan betreden graag aan de nodige ervaring!


Maatwerk

Maatwerkoplossingen, dat is de specialiteit van VIB Isolatietechniek. Niet de producten maar uw wensen staan bij VIB Isolatietechniek centraal. Afhankelijk van uw wensen en het project zullen onze adviseurs uitleg en hulp bieden bij de juiste op maat producten. De maatwerkoplossingen zullen exact aasluiten op uw wensen. Dat is onze werkwijze; duidelijk, no-nonsense en resultaatgericht.


Klant centraal

Situaties en werkomgeving verschillen, branches hebben specifieke (voedselveiligheid)eisen en opdrachtgevers verschillende wensen. Daarom leveren wij oplossingen geheel op maat. Afmetingen, uitvoeringen en indeling van ruimtes, deuren, ramen en sandwichpanelen worden projectmatig bepaald. Hierdoor kunt u efficiënt werken en optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimtes. Bovendien voorkomt u verlies van kostbare ruimte en energie. Laat u daarom vrijblijvend adviseren door een van onze verkoopadviseurs. Samen met u zoeken wij naar een passende oplossing, waardoor u weer jaren vooruit kunt.


Flexibiliteit

Een groot deel van de producten worden in onze eigen fabriek gemaakt. Hierdoor kunnen wij snel leveren en beginnen met bouwen. Wij werken met eigen monteurs en zijn hierdoor niet afhankelijk van derden. Producten kunnen wij eenvoudig aanpassen, waardoor ze naadloos aansluiten op uw wensen. Wij zullen de werkzaamheden zoveel mogelijk naar uw wensen inplannen. Zijn er belangrijke audits of keuringen? Dan zullen wij ervoor zorgen dat de werkzaamheden voor deze tijd gereed zijn. Zo kunt u met een gerust hart uw keuring tegemoet gaan.


Hoge kwaliteit

Wij leveren alleen producten met een hoge kwaliteit, voor minder doen wij het niet. Investeren in een VIB product betekent duurzaam investeren. Doordat producten in onze eigen fabriek worden gemaakt wordt een constante kwaliteit gegarandeerd. De producten worden gemaakt van hoogwaardige materialen zoals rvs, aluminium, staal of diverse soorten kunststof. Deze producten zijn constant op voorraad, waardoor lange levertijden niet van toepassing zijn. De producten hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Het mes snijdt hierdoor aan twee kanten. Enerzijds wordt u niet onnodig opgehouden door onderhoud en anderzijds bespaart u op de onderhoudskosten.