Intertaste te Nijkerk


Voorstelling
Intertaste te Nijkerk werkt al ruim 80 jaar met passie aan smaak. In vogelvlucht: tussen 1981 en 1998 werden de bestaande bedrijven Wijko, Degens en Kuijpers van den Boom samengevoegd tot Unifine. Bedrijven waar dagelijks kwaliteitsproducten van de productielijnen rolden. In 2008 gaat Unifine onafhankelijk verder onder de naam Intertaste. In 2010 kwam daar als productielocatie de voormalige Royco-fabriek in Utrecht bij. Binnen onze business units Food Ingredients en Finished Products te Nijkerk wordt nog altijd aan onderscheidende producten gewerkt. In Puttershoek worden kruiden en specerijen in een breed scala aan ingrediënten en halffabricaten voor de West-Europese voedingsmiddelenindustrie verwerkt. Vers van de pers is de recente overname van Intertaste doorKoninklijke Euroma. De overname van Intertaste past in de ambitie van Euroma om door acquisities en autonome groei uit te groeien tot dé toonaangevende smaakmaker op de markt van kruiden en specerijen.

Projectverloop
Onze eerste werkzaamheden dateren al vanaf de periode van Wijko, zodoende kennen wij de geschiedenis van Intertaste als geen ander. Een organisatie die dagelijks streeft om de kwaliteit van haar producten naar een hoger level te brengen. In een pril stadium zijn wij door Intertaste betrokken in de plannen voor de nieuwbouw van een Hi-care ruimte voor de zonering van de witte sauzenlijn.

Tezamen met onze opdrachtgever en Arcadis Design & Consultancy hebben wij de engineering tot in de kleine puntjes gefinetuned, met als extra bijkomstigheid dat de productie maar 2 keer in korte termijn stilgelegd kon worden, en de uitvoering zodoende in twee fases uitgevoerd moest worden.

Mede dankzij Arcadis en overige partijen, installateurs en elektriciens, is de nieuwe Hi-care ruimte volgens planning half december in gebruik genomen.

VIB Isolatietechniek heeft het volgende bij Intertaste gerealiseerd

  • 200 m² Hi-care wanden en plafonds, dik 80 mm
  • 2 stuks Hi-care bedrijfsdraaideuren
  • 1 stuk Hi-care bedrijfsschuifdeur
  • 2 stuks Hi-care wandramen