Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij VIB

Maatschappelijk verantwoord ondernemen? VIB vindt mens en milieu belangrijk. Om deze reden houden wij bewust rekening met de impact van onze organisatie en proberen onze bedrijfsprocessen waar mogelijk hierop aan te passen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een proces waarbij steeds nieuwe doelen worden gesteld. Het afstemmen van de bedrijfsbeslissingen op de belangen van de maatschappij is hierbij het belangrijkste kenmerk.

Producten
Wij leveren maatwerk en fabriceren producten zelf. Deze werkwijze zorgt ervoor dat processen bijgestuurd kunnen worden en verspilling wordt tegengegaan. Duurzaamheid van producten en kwaliteit kunnen hierdoor worden gegarandeerd. Bedrijfsruimtes zijn vaak groot waardoor het verwarmen of koelen van deze ruimtes vaak veel energie kost. Een goed geïsoleerde ruimte kan zorgen voor een flinke kostenbesparing op de energierekening. Daarnaast het verbruik van fossiele brandstoffen en daarbij horende CO2 uitstoot wordt verminderd. Dit draagt bij aan het milieu. Het gaat hierbij vaak om grote ruimtes, waardoor de kostenbesparing in verhouding ook groot is. Naast een verlaging van de energierekening is het plaatsen van goede isolatie ook een duurzame oplossing. Deze eenmalige investering zal zich uiteindelijk in de loop der jaren terugverdienen. Isolatiesystemen van VIB Isolatietechniek zijn van hoge kwaliteit en worden vakkundig gemonteerd en afgewerkt. Hierdoor gaan de systemen jaren mee en kunnen ze onderhouden worden met lage kosten. Dit is voornamelijk een financieel voordeel voor de lange termijn.

Energie investeringsaftrek voor koel- en vriesruimten
Als bedrijf kun je via de Energie Investeringsaftrek (EIA) fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Dit geldt ook voor de isolatie van koel- en vriesruimten en koel- en vriescellen tot maximaal 16 graden. De Energie Investeringsaftrek is een fiscale aftrekregeling. Ondernemers die inkomsten of vennootschapsbelasting betalen en een investering willen doen die een energiebesparing zal opleveren, kunnen een verzoek indienen om gebruik te maken van de EIA. Een dubbele besparing, je betaalt minder belasting en de energiekosten gaan omlaag. Met de EIA kunnen 45,5% van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving!

Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM)
Veilig en gezond werken heeft bij VIB Isolatietechniek een zeer hoge prioriteit. Onze werknemers zijn daarom in het bezit van het VCA** certificaat volgens de richtlijn 2017/6.0. Voor de start van een project, wordt er een VGM-plan gemaakt. Deze wordt met de opdrachtgever besproken. In dit plan staat onder andere beschreven welke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden om risico’s te beperken. VIB voert alleen projecten uit waarbij ze de veiligheid voor het project en haar medewerkers kan garanderen. Klanten worden in deze procedure betrokken. Veiligheid, gezondheid en de geestelijke gesteldheid is hierbij van belang.

https://www.vib-isolatie.nl/wp-content/uploads/2021/07/APA21060050-scaled-e1637067952516.jpg
https://www.vib-isolatie.nl/wp-content/uploads/2021/07/Foto-truien-achterkant-scaled-1.jpg
https://www.vib-isolatie.nl/wp-content/uploads/2021/02/APA21017891LR-e1624345168998.jpg

Transport
Voor de uitvoering van onze projecten reizen we naar onze klant toe. Om toch zo min mogelijk C02-uitstoot te genereren, proberen we onze transportmomenten zo laag mogelijk te houden. Onze panelen worden daarom grotendeels rechtstreeks naar onze locaties gebracht. Werknemers verblijven bij een langdurig project op locatie als het ver van onze vestiging in Nijmegen af ligt. Verkopers proberen hun ritten van en naar klanten zo tactisch mogelijk in te richten. Er worden transportplannen opgesteld, die ervoor zorgen dat VIB efficiënt kan blijven werken en zo min mogelijk uitstoot veroorzaakt.

Personeel en ons bedrijfspand
We proberen ervoor te zorgen dat onze klanten dezelfde zorg krijgen die wij aan onze medewerkers geven. Voor aanvang van de start van een project wordt onderzocht of het uit te voeren project lichamelijk verantwoord is en er veilig gewerkt kan worden. In samenspraak met werknemers wordt er een ontwikkel- en vitaliteitsplan opgesteld. Wil je meer weten over de voordelen en mogelijkheden bij VIB Isolatietechniek? Klik dan hier.

Het pand van VIB is voorzien van led-verlichting. Rondom het kantoor wordt gebruik gemaakt van automatische verlichting die door middel van een tijdsklok in- en uitgeschakeld wordt. Het pand van VIB is door onze eigen monteurs, optimaal geïsoleerd. Onze werknemers leveren kwaliteit en detailwerk, dat er onder andere voor zorgt dat ruimtes volledig geïsoleerd zijn.

Het afval in ons kantoor wordt gescheiden. In de personeelswijzer is voorgeschreven hoe verwacht wordt dat werknemers omgaan met het milieu in en rondom het pand en op projecten. Het afval wordt afgevoerd als de daarvoor bestemde afvalcontainers vol zijn worden deze afgevoerd door gespecialiseerde bedrijven.

Sponsoring
We zijn ervan overtuigd dat ieder commercieel bedrijf verantwoordelijkheid moet nemen om haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen. In eerdere jaren zijn wij voor verschillende sportclubs sponsor geweest. Op deze manier krijgen mensen die eerder niet in de gelegenheid waren om te sporten, de mogelijkheid om door middel van sponsoring dit toch te kunnen realiseren. Om onze lokale ondernemer te steunen, nemen we fruit af van een van de lokale telers in de buurt. Door middel van donateurschap, steunt VIB Isolatietechniek KWF Kankerbestrijding.