Talamini IJs


Sinds 2002 is de ijsproductie van zowel Deventer als Zwolle gecentraliseerd in Twello. Aangezien de oude locaties niet meer geschikt bleken te zijn, is er toen voor gekozen om het pakhuis in Twello te verbouwen tot een vooruitstrevende ijsproductie waar de nieuwste ontwikkelingen zijn aangebracht.

Een van de kleindochters van opa Pietro Talamini ontfermt zich over deze locatie met de allernieuwste ijsmachines waar een efficiënte routing wordt gemaakt volgens de laatste hygiëne wetgeving. Onder de bezielende leiding van Italo Guerra kunnen er 5 tot 6 mensen worden ingezet om het ijs te ontwikkelen en te produceren. Italo is sinds 1973 werkzaam bij het bedrijf. Gedurende deze jaren heeft hij zijn fantasie kunnen uitleven, hetgeen heeft geresulteerd in een aantal ijscoupes waarmee hij diverse wedstrijden heeft gewonnen. Hoewel het ijs altijd de authentieke welbekende Talamini smaak heeft behouden, kan het nu beter en in grotere hoeveelheden worden geproduceerd. Samen met o.a. Donato di Nardo, die ook al ruim 15 jaar het bedrijf trouw is, is een nieuwe manier van ijsproductie ontwikkeld.

VIB heeft zorg gedragen voor het compleet renoveren van alle bedrijfsruimtes in Twello. Er zijn nieuwe cellen, wanden, deuren en ramen geplaatst.

IJsbereidingsruimten
Bij Talamini IJs hebben wij er voor gezorgd dat de ijsproductie weer op volle toeren kan gaan draaien in de nieuwe productieruimten.

Zo hebben wij sandwichpanelen, RVS ramen, RVS deuren, pendeldeuren en RVS wandbescherming geleverd en gemonteerd, bijna allemaal producten die wij zelf maken in onze fabriek te Nijmegen.

Mede dankzij duidelijk werkoverleg met de opdrachtgever en tekenwerk uit de werkvoorbereiding hebben wij er voor kunnen zorgen dat de uitbreiding in zeer korte termijn gerealiseerd is, zodat de productie wederom snel op gang kan komen.

Rode Pendeldeuren
In dit project heeft de opdrachtgever gekozen voor rood gekleurde pendeldeuren. Deze kleur past natuurlijk perfect bij de bedrijfskleuren van Talamini IJs. Meer informatie over pendeldeuren? Hier staat een uitgebreide omschrijving van de deuren en de mogelijkheden.

Volledig vlakke isolatiepanelen
VIB heeft, als een van de weinige isolatiebouwers op de markt, de mogelijkheid volledig vlakke isolatiepanelen te leveren.

Dit geeft een zeer fraaie uitstraling aan een bedrijfsruimte zoals hiernaast.

Ook bij Talamini IJs hebben wij, in overleg met de klant, besloten om volledig vlakke isolatiepanelen toe te passen voorzien van foodsafe coating in de kleur RAL 9001. Samen met de RVS ramen en bordeaux rode pendeldeuren geeft dit uiteindelijk een fantastisch mooi eindresultaat.

Mocht u interesse hebben in onze isolatiesystemen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze verkoopafdeling. Zij kunnen u al onze mogelijkheden nader toelichten. Tevens kunnen zij u een geheel vrijblijvende offerte doen toekomen.