Visser Kaashandel te Huizen


Het realiseren van een compleet kaaspakhuis, voorzien van 3 verdiepingen, aan het bestaande bedrijfspand van Visser Kaashandel in samenwerking met Nijl Staalbouw en aannemer Vreeswijk en Koebrugge.

  • 500 m2 dak; De constructie van het dak bestaat uit een staalconstuctie, waarop VIB Isolatietechniek duurzame verzinkt stalen dakplaten heeft aangebracht, voorzien van een witte coating aan de onderzijde.
  • 750 m2 gevels; De door VIB Isolatietechniek geplaatste gevels zijn, met het oog op brandveiligheid en thermische eigenschappen, opgebouwd uit hoogwaardige 60 minuten brandwerende Paroc panelen met een dikte van 150 mm.
  • 150 m2 binnenwanden; Op de verdiepingsvloeren zijn de binnenwanden opgebouwd met Paroc steenwolpanelen, 60 minuten brandwerend.
  • 450 m2 geïsoleerde plafonds; 60 minuten brandwerend.
  • 3 stuks twee-vleugelige koeldraaideuren en 4 stuks één-vleugelige koeldraaideuren [60 minuten brandwerend]; De door VIB Isolatietechniek geplaatste geïsoleerde draaideuren, tevens 60 minuten brandwerend, zijn door de brandweer van Huizen goedgekeurd. Deze deuren verlenen toegang en/of dienen als vluchtweg van het kaaspakhuis.
  • 160 m2 geïsoleerde kolombekleding; 60 minuten brandwerend
  • 120 m2 geïsoleerde geluidsreducerende machinekamer wanden
  • 1 stuks geluidsreducerende bedrijfsdraaideur één-vleugelig; ten behoeve van de machinekamer

Montage
De montage van de panelen is gerealiseerd middels een kraan en een vacuümklem, geheel conform de Arbowetgeving en VCA eisen. Middels deze methode worden de panelen omhoog getilt, waardoor monteurs geen zware lasten hoeven te dragen, omdat deze last door de kraan wordt opgevangen. Hierdoor is het tevens mogelijk om panelen met een grote lengte en gewicht tegen de gevel te plaatsen.

VIB Isolatietechniek is in het bezit van panelenklemmen en kan deze, waar nodig, te allen tijden inzetten. VIB Isolatietechniek kan hierdoor snel en efficiënt monteren, waardoor bouwprojecten tegen scherpe prijzen aangeboden kunnen worden.

Brandwerende isolerende deuren
Ter plaatse van de brandwerende buitengevels zijn hoog geïsoleerde brandwerende koeldraaideuren geleverd en gemonteerd met een dagmaat van 2.200 x 2.500 mm.!

De deuren zijn opgebouwd conform NEN 6069, inclusief de benodigde rapporten, en goedgekeurd door de brandweer van de gemeente Huizen.

Door toepassing van duurzame paneelomvattende rvs stalen inbouw kozijnen, scharnieren en beslag, vormen de geïsoleerde koeldraaideuren een degelijk geheel, welke tevens conform de NVW normen geschikt zijn voor toepassing in de foodsector.

Aangezien hoge thermische eigenschappen gewenst waren, zijn de deuren in een extra dikke uitvoering geproduceerd. Tevens sluiten de deuren optimaal af op de roest vast stalen kozijnen door middel van dubbele labyrint afdichtingen en sluitprofielen.

Voor de medewerkers van Visser Kaashandel is het een geruststelling dat bij eventuele calamiteiten zij het kaaspakhuis snel en veilig kunnen verlaten, mede doordat de deuren zijn voorzien van noodontgrendeling aan de binnenzijde.

Geluid reducerende wanden
De koel- en installatiemachines van het Kaaspakhuis Visser produceerden een hinderlijke geluidsoverlast voor de aangrenzende kantoren.

Visser Kaashandel raadpleegde wederom VIB Isolatietechniek om tot een oplossing te komen.
Met een onderbouwde offerte middels tekeningen heeft VIB Isolatietechniek een machinekamer gerealiseerd met een geluidsreductie van 31db.

De machinekamerwanden zijn uitgevoerd in Paroc-PERFO panelen. Een tweetal VIB PERFO deuren geven toegang tot de machinekamer.