fbpx

Wij zijn VIB Isolatietechniek!

Op 1 december 1976 is VIB Isolatietechniek gestart met de uitvoering van isolatiewerkzaamheden. Sinds onze start is VIB Isolatietechniek uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt van geïsoleerde bouwsystemen. In deze tijd hebben wij veel ervaring opgedaan, kennis waarvan u profiteert. Ons team bestaat uit ervaren projectleiders, werkvoorbereiders, isolatiemonteurs, productiemedewerkers en verkoopadviseurs. Mensen die gemotiveerd en met veel plezier werken om de bouwprojecten succesvol af te ronden.

Historie
Toen onze grote opdrachtgever in Elst stopte, namen we niet alleen een aantal medewerkers en de inboedel over, maar ook de naam Vrieshuis Isolatie Bouw [VIB]. We hadden een verkoop afdeling opgericht, want dat was plotseling noodzakelijk, met als gevolg dat we in 1982 een goed renderend bedrijf op poten hadden gezet. We groeiden gestaag en in 1985 verhuisden we naar een groter bedrijfspand. Er volgde een naamswijziging naar VIB Isolatietechniek. De groei zette door en in 1997 werd verdere uitbreiding van de huisvesting noodzakelijk. We bouwden een nieuw pand met een grote fabrieks- en montagehal op bedrijventerrein Bijsterhuizen Noord te Nijmegen.

Ook de werkinhoud is in de loop der tijd veranderd. Wij gingen van start als een puur montage bedrijf, maar in 1984 kwam daar een eigen staalzetterij bij. Wij maakten onze deuren voortaan zelf. Die ontwikkeling zette door. Momenteel zijn wij in staat om bijna al onze producten zelf te maken. Inmiddels is VIB isolatietechniek uitgegroeid tot een fullservice isolatie systeem bouwer.

1976 Start Vrieshuis Isolatie Bouw; uitvoerders van thermische isolatie werken
1981 Uitbreiding productiehal Genestetlaan te Nijmegen
1983 Verhuizing naar groter bedrijfspand Dr. Blécourtstraat Nijmegen.
1984 Bedrijfspand voorzien van deurenfabricage lijn
1991 Naamswijziging; VIB Isolatietechniek; tovenaars in temperaturen
1997 Nieuwbouw kantoren en fabriek Bijsterhuizen 11-62 te Nijmegen
2001 25 jaar bestaan; Een mijlpaal, geen eindpunt!
2011 35 jaar bestaan; VIB doet meer!
2016 40 jaar bestaan; het bedrijf van morgen!

“Wij maken, wat u wilt”
Niet de producten, maar uw wensen staan bij VIB Isolatietechniek centraal. Naast een groot aantal standaard producten, leveren wij maatwerkoplossingen, welke exact aansluiten op uw wensen. Dat is onze werkwijze: duidelijk, no-nonsense en resultaat gericht.

De klant centraal
Situaties en werkomgevingen verschillen, branches hebben specifieke (voedselveiligheid)eisen en opdrachtgevers verschillende wensen. Daarom leveren wij oplossingen geheel op maat. Afmetingen, uitvoeringen en indeling van ruimtes, deuren, ramen en sandwichpanelen worden projectmatig bepaald. Hierdoor kunt u efficiënt werken en optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimtes. Bovendien voorkomt u verlies van kostbare ruimte en energie.
Laat u daarom vrijblijvend adviseren door een van onze verkoopadviseurs. Samen met u zoeken wij naar een passende oplossing, waardoor u weer jaren vooruit kunt.

Flexibiliteit
Een groot deel van de producten worden in onze eigen fabriek gemaakt. Hierdoor kunnen wij snel leveren en beginnen met bouwen. Wij werken met eigen monteurs en zijn hierdoor niet afhankelijk van derden.
Ook is het eenvoudig de producten aan te passen, waardoor ze naadloos aansluiten op uw wensen.
Wij zullen de werkzaamheden zoveel mogelijk naar uw wensen inplannen. Zijn er belangrijke audits of keuringen? Dan zal VIB de werkzaamheden voor deze tijd gereed hebben! Zo kunt u met een gerust hart uw keuring tegemoet gaan.

Hoge kwaliteit
Wij leveren alleen kwaliteit, voor minder doen wij het niet. Investeren in een VIB product betekent duurzaam investeren. Doordat de producten in eigen fabriek worden gemaakt, wordt een constante kwaliteit gegarandeerd. De producten worden gemaakt uit hoogwaardige materialen zoals RVS, aluminium, staal en diverse soorten kunststof. Deze producten zijn bij ons constant op voorraad, waardoor lange levertijden niet van toepassing zijn.
De producten hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds wordt u niet onnodig opgehouden door onderhoud. Anderzijds bespaart u op de onderhoudskosten.

Hygiëne bouwsystemen
VIB is gespecialiseerd in het leveren en monteren van foodsafe bouwsystemen. Veel levensmiddelen producenten, slachterijen en visverwerkingsbedrijven, waaronder bekende multinationals, kiezen voor onze foodsafe producten. Wij zijn bekend met de Europese regelgeving voor voedselveiligheid en keurmerken als H.A.C.C.P. en R.V.V.
‘Hygiëne, onderhoudsvrij en duurzaam’ zijn de kernwaardes van onze foodsafe bouwsystemen. Alle producten zijn leverbaar met foodsafe coating of in RVS-uitvoering. RVS heeft een fraaie uitstraling en biedt toekomstgericht grote voordelen. De kans op roestvorming is vrijwel nihil, waardoor ook bij intensief gebruik de voedselveiligheid gegarandeerd is.
Ook voor onderhoud en renovatie van bestaande wanden, plafonds en deuren, bent u bij ons op het juiste adres. Wij voeren periodiek preventieve onderhoudsinspecties uit, conform de geldende voedselveiligheids-richtlijnen. De knelpunten komen aan het licht en kunnen tijdig aangepakt worden. Hierbij is dubbel voordeel te behalen. Enerzijds zorgt u voor een veilige werkomgeving (ARBO) en anderzijds voorkomt u productkwaliteitsverlies en problemen tijdens de audit.

VCA gecertificeerd

Veilig werken heeft bij VIB Isolatietechniek een zeer hoge prioriteit. VIB Isolatietechniek is als eerste koelhuisbouwer sinds 1999 VCA**-gecertificeerd. Dit houdt in dat VIB Isolatietechniek de werkwijze en risico’s heeft omschreven, met als doel ongevallen te voorkomen. Voor aanvang van grote of risicovolle projecten maakt VIB Isolatietechniek een VGM-plan, welke met de opdrachtgever wordt besproken. In dit VGM-plan staat duidelijk omschreven, welke voorzorgsmaatregelen VIB Isolatietechniek neemt om specifieke risico’s te beperken.

Uiteraard hebben alle projectleiders en voormannen het “ Veiligheid voor operationeel leidinggevende VCA-certificaat” en de overige isolatiemonteurs het “Basisveiligheid VCA-certificaat”.Ook wanneer er speciale gedrags- en/of hygiëneregels zijn, zal VIB Isolatietechniek deze opvolgen.

Sinds mei 2011 is VIB in het bezit van het VCA ** certificaat volgens de richtlijn 2008/5.1.
Dit is de laatste richtlijn op VCA gebied. Vragen? Neem contact op.

VCA certificaten, onze werkwijze en onze bouwsystemen. Vragen?
Eerst mailen?


  X
  Sparren over diensten en services?

  Uiteraard, wij staan voor u klaar!

  Laat uw telefoonnummer achter, een datum en tijd en wij bellen u terug.


   VIB Isolatietechniek